Onderzoeksinstituut Eriba

Eriba is een onderzoeksinstituut waar wetenschappers met hun onderzoeksgroepen fundamenteel onderzoek uitvoeren naar het verouderingsproces en ziekten die daarmee gepaard gaan.

Op het terrein van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is in 2010 daarom speciaal voor dit instituut begonnen met de nieuwbouw. Eriba is ontstaan door een samenwerking tussen het UMCG en de Rijks Universiteit Groningen.

Nieuwbouw met audiovisuele middelen

Om het fundamentele onderzoek naar het verouderingsproces te kunnen onderzoeken, delen en openbaar te maken, was het van belang meerdere ruimtes te creëren voorzien van audiovisuele middelen. De verandering die plaats heeft gevonden is een project dat geheel nieuw ontwikkeld is. Er waren meerdere ideeën om de ruimtes in te delen en te voorzien van audiovisuele apparatuur.

Over de invulling van de audiovisuele apparatuur waren intern wensen maar wist men niet wat er op dit gebied mogelijk was. De interieurdesigner van Eriba heeft geadviseerd contact op te nemen met dB audiovisueel voor professionele begeleiding op het audiovisuele gebied.

Meerdere ruimtes met audiovisuele apparatuur

De ruimtes zijn onderverdeeld in een vip-, seminar- en vergaderruimte. In deze ruimtes wilde men graag gebruik maken van audiovisuele apparatuur ter ondersteuning van vergaderingen en lezingen. Daarnaast werd een sciencehal gerealiseerd voor het delen en openbaar maken van onderzoeksresultaten. Deze sciencehal is toegankelijk voor iedereen.

“dB Audiovisueel heeft bewust niet gekozen voor standaardtechnieken wat ervoor heeft gezorgd dat medewerkers en bezoekers enthousiast zijn en zich positief uiten over het geheel.”
Eva Teuling, Projectleider

Multifunctionele oplossingen door dB audiovisueel

dB audiovisueel heeft voor alle ruimtes een multifunctionele oplossing aangeboden. De vergaderruimte werd voorzien van één projector en een weggewerkt projectiedoek in het plafond. Met één druk op de knop op het bedienpaneel kan de gehele installatie aangezet worden.

VIP-ruimte

In de vip ruimte is gekozen voor een 80 inch professioneel scherm, deze ruimte is ook voorzien van een bedienpaneel om de apparatuur aan te sturen. Beide ruimtes hebben een cable cubby om een centraal aansluit punt te creëren voor meerdere aansluitbronnen.

Seminarruimte

De seminarruimte is voorzien van luxe voorzieningen. dB audiovisueel adviseerde om gebruik te maken van een beamer die automatisch uit het plafond zakt, net als het projectiedoek. Het geheel is aan te sturen door een bedienpaneel in de katheder. Opties om video, audio maar ook licht aan te sturen is mogelijk met dit bedienpaneel.

Sciencehal

dB audiovisueel heeft voor de sciencehal geadviseerd om middels 4 beamers op 4 lange glasplaten content te projecteren. In deze glasplaten is touchfolie verwerkt voor een interactieve ervaring van de bezoekers.

De sciencehal heeft een professionele uitstraling om het fundamentele onderzoek te delen maar ook interessant te maken voor bezoekers.

Andere projecten