Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel (KvK) is een instituut met 12 regionale kamers waarbij de ondernemer centraal staat. De Kamer van Koophandel is een onafhankelijke dienstverlener die zich inzet om ondernemers verder te laten komen met ondernemen. Ook werkt de KvK mee aan diverse projecten die het ondernemersklimaat in de regio verbeteren of de regionale bedrijvigheid een impuls geven.

Nieuwe multimediavoorzieningen

De renovatie van de Kamer van Koophandel was de aanleiding om naar nieuwe multimediavoorzieningen uit te kijken. De toenmalige apparatuur was sterk verouderd en voldeed niet meer aan de wensen.

De apparatuur was aan het einde van hun levensduur en was toe aan vernieuwing. Er werd met veel losse audiovisuele apparatuur gewerkt, welke bij gebruik elke keer opnieuw moesten worden ingesteld. Het verlangen om te vernieuwen was erg groot.

Bedieningsgemak voorop

De Kamer van Koophandel wilde een professionele oplossing die voldoende mogelijkheden biedt. Daarnaast was het bedieningsgemak van groot belang. Vanwege de nieuwe flexwerkplekken heeft de Kamer van Koophandel te maken met werknemers die van vestiging wisselen, hierbij is het van belang dat alle werknemers de apparatuur kunnen bedienen en begrijpen.

Daarnaast maken derden gebruik van de audio visuele apparatuur voor trainingen of cursussen waarbij het bedieningsgemak een rol speelt. De uiterlijke vertoning van het geheel moest een professionele uitstraling hebben met een simpel bedieningsconcept.

“dB audiovisueel heeft ons een oplossing aangeboden zoals deze vanuit de Kamer van Koophandel bedoeld was, een betrokken samenwerking met goede kennis van zaken”
Jaap Postma, Projectleider

Videowall in seminarruimte

Voor de seminarruimte heeft dB audiovisueel geadviseerd om een videowall, voorzien van negen professionele schermen, te plaatsen. Deze videowall wordt op audiovlak ondersteunt door twee speakers en een subwoofer met ondersteunende plafondinbouwspeakers.

Vanuit het oogpunt bedieningsgemak is er één bedieningspaneel geplaatst voor de aansturing van de gehele installatie. Voor het vergroten van het bedieningsgemak is er een cable cubby geplaatst met meerdere aansluitbronnen. Verder werd de videowall voorzien van een lichtrand waardoor een andere beleving wordt gegenereerd.

Spreekkamers met één bedieningspaneel

Voor alle spreekkamers heeft dB audiovisueel geadviseerd gebruik te maken van professionele 55 inch schermen in combinatie met muis en toetsenbord. Deze spreekkamers zijn voorzien van één bedieningspaneel voor het aansturen van alle apparatuur. Verder zijn hier verschillende aansluitbronnen aanwezig om meerdere apparaten aan te kunnen sluiten.

Projectie-oplossing in centrale vergaderruimte

In de centrale vergaderruimte is er gekozen voor een projectie-oplossing. Er werd één beamer en een projectiehoek geplaatst. Om uniformiteit in de bediening te creëren is in deze ruimte gekozen voor één bedieningspaneel voor het aansturen van de gehele installatie. Deze ruimte is voorzien van een cable cubby met meerdere aansluitbronnen.

Voor het inrichten van alle ruimtes is rekening gehouden met de uitstraling, het bedieningsgemak en de mogelijkheden die de apparatuur biedt.

Zeer gebruiksvriendelijk

Zowel interne en externe medewerkers van de Kamer van Koophandel als derden zijn zeer te spreken over de multifunctionele oplossingen die dB audiovisueel aanbood.

Het bedieningsgemak van alle systemen worden als zeer gebruikersvriendelijk ervaren. De algemene indruk is positief en er komen veel reacties op het uiterlijke vertoon van de verschillende ruimtes. Met name de seminarruimte trekt de aandacht en zorgt voor een positieve beleving.

Andere projecten