Kiestra Lab Automation

Kiestra Lab Automation richt zich op de ontwikkeling en productie van laboratoriumsystemen voor medisch bacteriologische laboratoria. Klanten en partners van Kiestra zitten verspreid over de wereld. Om het reizen te beperken was Kiestra op zoek naar een videoconferencingsysteem.

Videoconferencing als alternatief voor persoonlijke ontmoeting

Het gebruik van een videocommunicatie systeem wordt gezien als een goed alternatief voor persoonlijke ontmoetingen. De reizen naar het buitenland zullen nooit volledig vervangen worden, maar ze worden wel sterk verminderd.

“Kiestra Lab Automation heeft alleen al naar aanleiding van de besparing op reiskosten tussen de locatie in Drachten en een interne klant in Duitsland, binnen 3 maanden haar investering terugverdiend.”

Ronnie Bakker, IT en software specialist

Besparen op reiskosten en -tijd

Om ervoor te zorgen dat in de toekomst ook vele reizen worden bespaard, promoot Kiestra het gebruik van videocommunicatie bij haar klanten. Inmiddels hebben vele klanten gekozen voor een vergelijkbare set.

Door een dergelijk systeem bij de klant te promoten hoopt men een win-win situatie te creëren, waarbij reiskosten worden gereduceerd en veel kostbare tijd wordt bespaard.

Gebruiksvriendelijk systeem

Bij de aanschaf stond gebruiksvriendelijkheid voorop. Inmiddels draait het systeem al ruim 2 jaar en men is hier zeer over te spreken. Het zijn voornamelijk de projectleiders die gebruik maken van het systeem. Vaak een groep van 2 tot 6 personen die een vergadering instapt, om vervolgens na de videomeeting direct weer aan het werk te kunnen.

Ronnie Bakker, IT en software specialist bij Kiestra Lab Automation: “Dat is echt het grote voordeel. Mensen kunnen even snel dingen bespreken met de klant die zich enkele honderden dan wel duizenden kilometers verderop begeeft, om vervolgens het werk direct weer te kunnen hervatten.”

Tevens wordt het systeem veelvuldig gebruikt door de afdelingen HRM en Sales, waarbij op het ene scherm productpresentaties worden getoond en het tweede scherm wordt gebruikt voor videocommunicatie.

Andere projecten