“Dankzij dB audiovisueel lopen onze online lessen hartstikke goed”

“Dankzij dB audiovisueel lopen onze online lessen hartstikke goed”
Zoals zoveel bedrijven krijgen sportscholen door de corona lockdown flinke klappen te verduren. Als er iemand is die wel wat kan incasseren, dan is het Semmy Schilt wel. De vijfvoudig wereldkampioen kickboksen runt samen met zijn vrouw al jaren zijn eigen sportschool, de Fight Game Academy, en ging vrijwel direct na de gedwongen sluiting met online lessen van start. Zoals je van een prof mag verwachten, werd dat qua beeld en geluid professioneel aangepakt.

Interactief

De online kickbokslessen en lessen zumba en yoga, die Semmy’s vrouw geeft, werden aanvankelijk met een laptop en webcam via Zoom gegeven. Zowel beeld als geluid lieten echter te wensen over. Via de vrouw van de directeur van dB audiovisueel, die zumba- en yogalessen bij hun sportschool volgt, kwam Semmy in contact met dB audiovisueel. Semmy: “De vrouw van Bert-Wietze vertelde hem van ons probleem en al snel stond hij op de stoep”. Ik heb hem uitgelegd dat we, in tegenstelling tot veel van onze concullega’s, koste wat kost wilden doorgaan met les geven. En niet met een opgenomen video, maar interactief. Voor een goede kickboks- of yogatraining is het cruciaal dat je elkaar goed kunt zien want je moet vaak iemands houdingen corrigeren.”

Beeld en geluid bewegen mee

“Een eenvoudige laptopcamera heeft simpelweg te weinig dynamiek voor ons doel. Daarnaast waren mijn vrouw en ik moeilijk te verstaan, onder meer omdat we veel heen en weer lopen. Om die reden waren we ook regelmatig out of focus. Verder moet het geluid voor alle deelnemers lipsynchroon zijn, te meer omdat onze lessen tot in Hongarije en de VS worden gevolgd. Bert-Wietze is een echte liefhebber van zijn vak en kwam al heel snel met een professionele Cisco videoconferencing codec. Die is onder andere uitgerust met een professionele en op afstand bedienbare camera die heen en weer beweegt en automatisch inzoomt. Het geluid is echt perfect en wordt continu gecorrigeerd voor zowel achtergrondgeluiden als afstand. Beeld en geluid bewegen dus als het ware met ons mee.“

Grotere groepen

Nadat Bert-Wietze de Cisco codec en bijbehorende software had geïnstalleerd, kreeg Semmy ruim de gelegenheid om de apparatuur te testen. Dat liep in eerste instantie via het videoconferencing platform van StarLeaf. Semmy: “Ik ben na een tijdje toch weer op Zoom overgegaan. Deels omdat StarLeaf weliswaar heel goed werkt, maar voor onze toepassing eigenlijk net iets te duur is. Daarnaast kan Zoom ook heel goed uit de voeten met grotere groepen. En dat is nodig want de lessen worden gemiddeld aan zo’n 25 mensen tegelijk gegeven. Dat is zelfs meer dan we hier in de sportschool doen.”

“We zijn zeer tevreden met dB audiovisueel en we zijn Bert-Wietze erg dankbaar voor zijn flexibiliteit, adviezen en kennis van zaken. Zeker omdat we ervan overtuigd zijn dat online lessen voor zumba en yoga ook na de corona lockdown een blijvertje zijn.”

Bel 050-5257 777 of mail naar info@dbaudiovisueel.nl voor meer informatie of een demonstratie.