Bediensystemen

Voor het comfortabel bedienen van audiovisuele systemen biedt dB audiovisueel diverse oplossingen. Van eenvoudige knoppenpanelen tot een uitgebreid touchpaneel. Deze besturingssystemen zijn geschikt voor gebruik in alle ruimtes, groot en klein. Het uitgangspunt is dat iedereen de apparatuur eenvoudig moet kunnen bedienen.

Voor dB audiovisueel is techniek altijd een middel en nooit een doel op zich.

Gebruiksvriendelijkheid apparatuur

Het doel van een knoppenpaneel of touchpaneel is dat iedereen direct gebruik kan maken van de aangeboden apparatuur, zonder eerst uitvoerig een handleiding te hoeven lezen. De gebruiksvriendelijkheid van uw apparatuur wordt met een bediensysteem van dB audiovisueel aanzienlijk vergroot.

In de programmering van een touchpaneel bediensysteem wordt dat vertaald naar een logische en consequente bediening. Dit betekent dat termen, menu’s, pictogrammen en knoppen overeenkomen met de functie die u ervan verwacht. Daarbij kiezen we bij voorkeur voor een indeling van standaardelementen die u herkent van bijvoorbeeld een afstandsbediening (menukeuze en functietoetsen).

Vaste instellingen

Een overmaat aan afstandsbedieningen is verleden tijd. Elk bediensysteem is nagenoeg geheel naar uw wens te programmeren, zodat u na de oplevering direct aan de slag kunt. Door de vaste instellingen in het systeem doet de apparatuur wat u wilt.

Met één druk op de knop:

  • zet u de projector aan
  • zet u de geluidsinstallatie op een vooraf bepaalde volumestand
  • gaat het projectiescherm naar beneden
  • dimt u de verlichting
  • sluit de raamverduistering
  • of is een systeem klaar voor gebruik

Zomaar een paar voorbeelden van enkele mogelijkheden. Uiteraard zijn er tal van andere toepassingsgebieden te bedenken waar een besturingssysteem uitkomst biedt. 

Meer informatie

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk dan onze projecten of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.