Presentatiesystemen

dB audiovisueel biedt verschillende mogelijkheden om bijvoorbeeld uw vergaderruimte, collegezaal of cursuslokaal te voorzien van een presentatiesysteem. De ruimte kan geheel naar uw wens worden ingericht. Hierbij kunt u kiezen uit een vaste opstelling of een mobiele multimedia trolley.

Ook kunnen wij de gehele ruimte inrichten en uw apparatuur inbouwen. Hierbij zorgt dB audiovisueel altijd voor een perfecte afwerking.

Weergavemogelijkheden: schermen en projectoren

Elke ruimte vraagt om een eigen oplossing. Voor het weergeven van uw presentatie kunt u kiezen uit diverse mogelijkheden. Denk hierbij aan LCD (LED) schermen, plasmaschermen, touchschermen, videowalls of digitale schoolborden, ook wel (interactieve) whiteboards genoemd.

Daarnaast levert dB audiovisueel projectieschermen in alle maten. Daarbij hoort ook een projector (beamer) die past bij de ruimte. Hierbij kunt u kiezen uit een vaste of een draagbare projector. Een vaste projector kan gemonteerd worden met een montagebeugel aan het plafond, aan de muur of zelfs aan het interactieve whiteboard.

U kunt voor de montage ook kiezen voor een liftsysteem, met of zonder mirrorkit. Hierdoor kan de beamer uit het zicht verdwijnen als u deze niet gebruikt.

Beeldschermen in de medische sector

Beeldschermen in de medische sector moeten voldoen aan strenge voorwaarden. dB audiovisueel heeft het specialisme in huis om deze monitoren, met de hoogst verkrijgbare beeldkwaliteit, bij ziekenhuizen en andere zorginstellingen te leveren en implementeren.

Deze ruimtes zijn tevens geschikt als trainingsruimte. Door integratie met een videoconferencingsysteem is de ruimte uitermate geschikt voor multidisciplinair overleg. De medische kwaliteitsnormen, efficiëntie en gebruiksgemak staan centraal.

Digitale radiologische beelden

De diagnostische schermen die wij leveren in medische multidisciplinaire overlegruimtes maken onderdeel uit van een Radiologie PACS (Picture Archiving and Communication System) oplossing. Voor het uitwisselen van medische beelden is er in 1983 een commissie opgericht bestaande uit de The American College of Radiology (ACR) and the National Electrical Manufacturers Association (NEMA). Deze had tot doel het ontwikkelen van standaarden in de medische industrie. DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine) is de overkoepelende naam.

Monitoren met ‘intended use diagnostics’ zijn uitgerust met een speciale Look-Up-Table (LUT). Eind jaren 80 bleek het dat er inconsistentie was in beeldkwaliteit (en corresponderende diagnostiek) bij Röntgen (X-Ray) beelden die bekeken werden op diagnostische monitoren van verschillende leveranciers. Deze inconsistentie leidde tot verschillende diagnostiek bij dezelfde Röntgen beelden. Dit was logischerwijze onacceptabel en diende opgelost te worden. De ACR-NEMA organisatie heeft zich hierover gebogen. De oplossing voor dit inconsistentie beeldkwaliteit probleem werd een specifieke LUT: Grey Scale Display Function (GSDF; DICOM workgroup part 14). In het Nederlands te vertalen als ‘Grijswaarden weergave curve’. Door de implementatie van deze LUT in een monitor worden Röntgen beelden consistent en merk onafhankelijjk gedisplayed. Resultaat: Leverancier onafhankelijke optimale beeldkwaliteit voor diagnostiek.

Meer informatie

Uiteraard zijn er tal van andere toepassingsgebieden te bedenken waar een presentatiesysteem uitkomst biedt. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk dan onze projecten of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.