Ringleidingsystemen

Een ringleiding wordt ook wel slechthorende lus of dovenlus genoemd. De ringleiding is een draad die in één of meerdere  lussen wordt aangelegd in een ruimte. Deze lussen worden aangesloten op een speciale versterker.

Het systeem biedt de mogelijkheid aan dragers van een hoortoestel om de versterkte geluidsignalen op te vangen. Hierdoor kunnen zij bijvoorbeeld meeluisteren naar een vergadering, toneelvoorstelling of kerkdienst.

Mensen met een gehoorbeperking zetten hiervoor hun hoortoestel op de T-stand. Mensen die niet beschikken over een geschikt hoortoestel kunnen gebruik maken van een koptelefoon, in combinatie met een speciale ontvanger.

Implementatie

dB audiovisueel legt ringleidingsystemen aan in onder meer gemeentehuizen, kerken, theaters, aula’s en bedrijfsbalies.

Er zijn verschillende oplossingen. Zo kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een persoonlijk systeem of voor een systeem voor de gehele ruimte. De ringleidingen worden door ons weggewerkt, door het systeem bijvoorbeeld aan te leggen bij de plinten of in het plafond.

Er zijn verschillende technieken om het signaal van de microfoon naar het hoortoestel te transporteren. Het verschilt per ruimte welke techniek het beste resultaat biedt. Wij adviseren u hierover graag.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk dan onze projecten of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.