Ontruimingssystemen

In (openbare) gebouwen waar veel mensen aanwezig zijn, is een ontruimingssysteem gewenst of zelfs verplicht. In geval van brand of een andere calamiteit moet het gebouw snel ontruimd kunnen worden en moeten de communicatiemiddelen blijven werken. Ook als de reguliere communicatie uitvalt.

dB audiovisueel beschikt over de benodigde middelen en expertise om ontruimingsystemen te installeren, die voldoen aan de gestelde veiligheidsnormen (NEN2575) en de geldende wetgeving. Daarnaast kan dB audiovisueel bestaande installaties aanpassen, zodat deze aan de veiligheidsnormen en wetgeving voldoen.

Soorten systemen: slow whoop, gesproken bericht, stil alarm

Er bestaan diverse soorten ontruimingssystemen. Gekozen kan worden uit een ontruimingssysteem met de mogelijkheid tot gesproken berichten (type A) of een ontruimingssysteem met alleen een slow whoop signaal (type B).

Een type A installatie wordt uitgevoerd met luidsprekers. Veelal wordt dit type systeem gebruikt in openbare gebouwen. Een type B installatie wordt meestal gecombineerd met het brandmeldsysteem. Dit type systeem wordt vaak gebruikt in de private sector.

Daarnaast is een systeem mogelijk met een stil alarm. Hierbij worden aangewezen personen gealameerd door middel van attentiepanelen, een personenzoeksysteem (pzs) of een gesproken code bericht via een geluidsinstallatie. Een installatie met een stil alarm wordt vaak gebruikt in ziekenhuizen.

dB audiovisueel kan ook voor u het geluidsniveau van de bestaande installatie in kaart brengen.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk dan onze projecten of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.