Uitvaart

Het speciaal voor gebruik in crematoria en begraafplaatsen ontwikkelde Phase AV-systeem is al jarenlang toonaangevend en in tientallen crematoria en begraafplaatsen in Nederland in gebruik. Het Phase AV-systeem biedt een ongeëvenaard gebruiksgemak en een hoge mate van betrouwbaarheid.

Phase-concept van dB audiovisueel

Onze jarenlange ervaring met AV-systemen in de uitvaartwereld hebben geresulteerd in het Phase-concept. Bij het Phase-concept is de bediening van het AV-systeem tijdens de plechtigheid grotendeels geautomatiseerd. De regie en de controle is voor de uitvaartleider, de bijbehorende techniek wordt verzorgd door Phase.

De kracht van eenvoud

Geen wirwar van schuiven en knopjes. Een modern bedienpaneel in de aula met een intuïtief scherm lay-out, is voldoende voor de complete regie. Door het scherm aan te raken met uw vinger wordt het automatisch geactiveerd.

In één oogopslag ziet u vanuit de aula of de Phase-installatie klaar is voor gebruik tijdens de komende dienst. Een hele geruststelling.

Geen stress met het Phase-concept

Het voorbereiden van de dienst, het bedienen tijdens de plechtigheid; met Phase gaat dat allemaal eenvoudig en betrouwbaar en dat geeft een gerust en vertrouwd gevoel voor de medewerkers van het crematorium.

De muzikale voorbereiding van een uitvaartdienst is met Phase wel heel gemakkelijk. U kunt meerdere plechtigheden voorbereiden, bijvoorbeeld voor de gehele dag. Net als andere essentiële Phase-onderdelen is ook de muziekbibliotheek redundant uitgevoerd: een tweede, identieke unit neemt de functie over indien de eerste om welke reden ook niet meer goed werkt.

Opnames van de plechtigheid

Met het Phase-concept is opname mogelijk van elke dienst in beeld en/of geluid op een harddisk die aansluitend op CD en/of DVD kan worden gebrand. Alles geheel automatisch. Geen ingewikkelde software of procedures, gewoon een lege CD of DVD plaatsen in de Phase CD- of DVD-recorder en automatisch wordt de opgenomen dienst op CD/DVD vastgelegd. Uiteraard ziet u op het bedienpaneel of de opname is ingeschakeld.

Wilt u een eerder opgenomen dienst op CD of DVD branden? Geen probleem. Het Phase AV-systeem bewaart de opgenomen diensten minimaal 3 maanden lang. Elke dienst heeft een unieke ID en is snel terug te vinden.

Met de optionele Phase-streamer kunt ook het beeld en geluid van de plechtigheid via internet aanbieden zodat elders in de wereld via internet de dienst kan worden gevolgd.

Totale controle

Vanaf het bedienpaneel in de aula zijn ook andere functies te bedienen. Het schakelen van de verlichting, eventuele camera’s of het doorschakelen van de dienst naar de belangstellendenruimte of koffiekamers. Ook zijn eenvoudige berichten te geven naar bijvoorbeeld de keuken om aan te geven hoeveel bezoekers aanwezig zijn of naar het kantoor om assistentie te vragen in geval van calamiteiten.

Indien één of meerdere camera(s) in gebruik is (zijn) dan kan of kunnen deze worden bediend vanuit het bedienpaneel en kan het camerabeeld op de afstandbediening worden gemonitord. Natuurlijk kunt u ook voor een meercamera-systeem kiezen met bediening en regie vanuit de AV-ruimte.

Extra zekerheid

Als er dan toch nog iets mis gaat …

De Phase-installatie bewaart alle uitgevoerde handelingen die het systeem tijdens een dienst heeft uitgevoerd in een logfile. De Phase-technici kunnen deze logfiles snel en op afstand uitlezen om zodoende in geval van storing snel te kunnen traceren waar het mis is gegaan om de storing vervolgens op te kunnen lossen. Het gehele systeem kan ook virtueel worden overgenomen om functies te simuleren en te controleren.

Als extra zekerheid biedt Phase de mogelijkheid om vanuit de muziekbibliotheek een CD te maken waarop de muziekstukken voor een dienst worden vastgelegd waardoor de Phase-installatie is in geval van calamiteiten ook handmatig te bedienen is.

Uitstekend geluid

dB Audioviueel

De AV-specialisten van dB audiovisueel staan garant voor een prima spraakverstaanbaarheid en uitstekende muziekweergave. Dat is tenslotte ons vak.

Als geen ander weten wij het beste uit beeld en geluid te halen en de juiste apparatuur te kiezen, afgestemd op uw situatie.

Meer weten?

Meer weten over alle mogelijkheden van ons Phase-systeem of wilt u een prijsopgave ontvangen ? Neem dan gerust contact met ons op, we informeren u graag.