Over ons

dB audiovisueel

Over ons

dB audiovisueel is een ervaren system integrator. Waar andere bedrijven na de verkoop van een systeem vaak stoppen, gaat dB audiovisueel door. Wij zorgen voor een perfecte installatie, gebruikersvriendelijk bediening en een hoogwaardige afwerking van het gehele project. Wij zijn trots dat we onze audio- en videosystemen al bij heel veel gemeenten, provincies, ziekenhuizen, zorginstellingen en bedrijven hebben mogen integreren.

Missie

dB audiovisueel helpt organisaties bij het optimaliseren van hun communicatieprocessen, met behulp van de structurele inzet van audiovisuele systemen. Wij stellen mensen in staat om plaats- en tijdonafhankelijk met elkaar samen te werken in een beveiligde omgeving.

Visie

De wijze waarop mensen (samen)werken verandert. Trends als ‘het nieuwe werken’, ‘duurzaam ondernemen’, ‘transparante overheid’, ‘e-learning’ en ‘multidisciplinaire samenwerking’ zorgen ervoor dat communicatie meer en meer plaats- en tijdonafhankelijk plaatsvindt. Mensen hoeven elkaar niet per definitie fysiek te ontmoeten om toch persoonlijk te kunnen communiceren.

dB audiovisueel ondersteunt opdrachtgevers bij het optimaliseren van hun communicatieprocessen, waarbij kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en vertrouwelijkheid centraal staat. Ons motto is: techniek dient de mens!

Historie

firma Eringa Geluid – 1982

De grondleggers van dB hebben in de jaren tachtig en negentig in verschillende tijdsmomenten bij Eringa Geluid in Groningen gewerkt. Doewe van 1982 – 1989 en Bert-Wietze van 1989 – 1996.

Eringa Geluid was toonaangevend in Noord- Nederland. In die tijd zijn vele mooie audiovisuele projecten gerealiseerd. Het een en ander dankzij zeer betrokken medewerkers en techneuten met passie en liefde voor de audio- en video techniek.

Een aantal Eringa medewerkers zagen kansen onbenut en hebben zelf een AV- bedrijf opgericht waaronder:

 • Pro Vision (het latere AVL) – Groningen/Leek
 • MY Facilities – Groningen
 • Rons AV Rental – Zwolle
 • Eringa AV – Leeuwarden
 • Avesis – Groningen

De Vries Communicatie en CSS Telecom – 1997

De arbeidsloopbaan van Doewe en Bert-Wietze kwamen samen bij De Vries Communicatie (DVC). Circa 2 jaar na de overname van DVC door CSS telecom in 2002, ging CSS telecom failliet en bij de doorstart was de verkoop en installatie van audiovisuele techniek geen core business meer. De medewerkers van de audiovisuele afdeling verloren hierdoor hun baan.

dB audio video systemen BV – 2003

Dit was het startmoment voor dB audio video systemen BV.

dB audiovisueel – Heden

Hedendaags opereren wij als dB audiovisueel. We zijn als dB audiovisueel trots op deze rijke historie, anno 2020 is aan de passie voor de audiovisuele techniek en de drive om onze klanten te helpen nog steeds 200% aanwezig.

De audiovisuele systeem integratie/installatie activiteiten van de bedrijven AVL en Avesis/Eringa Media zijn in respectievelijk 2011 en 2013 door dB audiovisueel overgenomen.

Veel van onze medewerkers hebben, net als Doewe en Bert-Wietze, dan ook hun “AV-roots” liggen bij een van de bovenstaande bedrijven en zijn nu werkzaam bij dB audiovisueel. De cirkel is weer rond. 

Enkele medewerkers van Pro Vision, AVL en Avesis zijn nu werkzaam bij dB audiovisueel:

 • Paul Mellens – Pro Vision & AVL
 • Ben de Jonge – Pro Vision & Eringa New Media
 • Wim Fokkens – Eringa , DVC & CSS
 • Richard Herman – Eringa & Avesis
 • Wieger Wijnia – Eringa & Avesis
 • Arjan Renkema – Eringa & MY Facilities
 • Francisca Postma – DVC & CSS

 

Met de nog bestaande bedrijven:

 • Eringa AV Leeuwarden
 • Ron AV rentals – Zwolle
 • MY Facilities Groningen

 

Onderhouden we warme contacten en bent u in vertrouwde handen voor audiovisuele ondersteuning van uw evenementen.

Revitalisatie Stadshuis Groningen