Elektrisch rijden, ook iets voor ons?

DB-audiovisueel-Elektrisch-rijden
dB audiovisueel houdt proef met elektrische bestelwagen

Binnenkort wil dB audiovisueel een aantal bedrijfsvoertuigen gaan vervangen. Daarbij kijken we uitgebreid naar de verschillende mogelijkheden die de autobranche op dit moment biedt. Milieuvriendelijk rijden is er daar een van. Zo hebben wij al een tijdje een elektrische auto voor de verkoopafdeling in gebruik. En omdat de techniek zich steeds verder ontwikkelt en we bij dB audiovisueel altijd vooroplopen op technologisch gebied, willen we nu ook bekijken of elektrisch rijden voor de medewerkers van onze technische dienst mogelijk is.

Waarom elektrisch?

Het terugbrengen van de uitstoot van broeikasgassen is een belangrijk argument voor ons om meer elektrische voertuigen in te zetten. Bovendien vinden veel van onze werkzaamheden plaats in de stad Groningen. En omdat elektrische voertuigen geen stikstofoxiden en fijnstof produceren, wat vooral op drukke verkeerstrajecten en in de binnenstad een groot voordeel is, is dat een extra reden om elektrisch rijden te overwegen. Daar komt nog bij dat er tegenwoordig op steeds meer plekken oplaadpunten beschikbaar zijn, ook bij onze klanten, waardoor het opladen van de auto steeds makkelijker wordt.

Gratis elektrische bestelwagen

Maar hoe kun je nu het beste beoordelen of elektrisch rijden ook écht werkt? Juist, door het in de praktijk te gaan doen! En dat is nu mogelijk dankzij het Groningse bedrijf Noordlease, al jaren toeleverancier van onze leaseauto’s. Noordlease denkt graag met ons mee en heeft daarom een elektrische bestelwagen ter beschikking gesteld, waarmee wij een hele week gratis mogen proefrijden. Deze 100% elektrische NISSAN NV200 GB, met maar liefst 109 pk, staat van 16 tot en met 19 mei voor ons klaar. Na deze testweek verwachten wij een afgewogen keuze te kunnen maken. Wij houden u op de hoogte!