Inrichten opvangcentra Oekraïense vluchtelingen

De vraag

We kregen vorige week van onze relatie gemeente Zwolle, onderstaande e-mail;

Hallo dBaudiovisueel,

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten zijn gemeenten nu druk doende rondom huisvesting van vluchtelingen vanuit Oekraïne. Zo ook gemeente Zwolle.

Dat doen we op meerdere locaties. Een dankbare maar volle taak. Er komt veel bij kijken. Naast kleine bouwkundige aanpassingen ook de inrichting met bedden, wasmachines, drogers en wat al niet meer.

Zo zouden we ook nog graag tv’s willen voor onze gasten en daarvoor richt ik mij tot dB.

Welke mogelijkheden heeft dB voor mij, denkende aan al gauw 10-15 tv’s voor alle vluchtelingen.

Vrouwen kunnen het nieuws volgen over hun thuisland en kinderen kunnen afleiding krijgen met kinderfilms.

Ik hoop dat jullie wat in deze hectische tijd voor mij, maar vooral voor onze gasten, kunnen betekenen.

Heb jullie nog oude tv’s die hier hergebruikt kunnen worden voor het goede doel?

Met vriendelijke groet,

Gemeente Zwolle

Het antwoord

Ons antwoord daarop was uiteraard een volmondig Ja! Door de aard van onze werkzaamheden voeren we regelmatig afgeschreven apparatuur af bij relaties. Als we namelijk ergens nieuwe apparatuur installeren, dan worden de afgevoerde apparaten bij ons nagekeken en indien mogelijk circulair ingezet. Bibliotheken, buurthuizen, stichtingen en andere non-profit organisaties worden regelmatig van dergelijke apparatuur voorzien.

Op het moment dat de vraag vanuit Zwolle kwam, hadden we 10 televisies staan voor hergebruik.

En wat is het dan fijn om te merken hoe hecht de relatie met onze leveranciers is. Want voor de overige 5 televisies hebben we Sony gevraagd of zij iets konden betekenen voor de gemeente Zwolle. Daags daarna stonden er 5 nieuwe smart televisies in ons magazijn. De firma Epatra heeft het transport voor zijn rekening genomen. En uiteraard zetten we de televisies niet voor de deur van de opvangcentra, dus was de firma Neomounts direct bereid om de 15 schermen van muurbeugels te voorzien. Zodoende kunnen we zorgdragen voor de installatie van het geheel.

En nu, een week nadat de vraag uit Zwolle kwam, geeft het een fijn gevoel dat we met z’n allen een klein steentje hebben kunnen bijdragen voor de inrichting van beide opvangcentra voor Oekraïense vluchtelingen binnen de gemeente Zwolle.

Wil jij ook helpen? Bezoek dan de website #giro555.