Milieucrisis? De oplossing ligt dichterbij dan je denkt!

De stijging van de zeespiegel, de teruggang in biodiversiteit, de stikstofproblematiek: we rollen van de ene crisis in de andere. Om de problemen te verhelpen bedenkt de politiek allerlei kortetermijnoplossingen, zoals de verlaging van de maximumsnelheid. Wij zijn er echter van overtuigd dat de oplossing dichterbij ligt dan je denkt…

Dag in dag uit worden we via de media geconfronteerd met de gevolgen van de manier waarop we met onze planeet omgaan. De stijging van de zeespiegel, de teruggang in biodiversiteit, de stikstofproblematiek: we rollen van de ene crisis in de andere. Ook het aantal files is het afgelopen jaar explosief gestegen. Het wordt niet alleen steeds drukker op de Nederlandse wegen, maar op veel plekken vinden ook nog eens wegwerkzaamheden plaats. Zoals de zuidelijke ringweg in Groningen die volledig op de schop gaat, wat al lange tijd leidt tot opstoppingen en vertragingen.

Waarom zou je nog reizen?

Om de problemen te verhelpen bedenkt de politiek allerlei kortetermijnoplossingen. Zoals de maximumsnelheid die binnenkort verlaagd wordt naar 100 km per uur. Toch zijn wij er bij dB audiovisueel van overtuigd dat de oplossing voor dergelijke problemen dichterbij ligt dan je denkt. Niet door de maximumsnelheid te verlagen, wegen te verbreden of het reizen per openbaar vervoer te stimuleren, maar door gewoon minder vaak de weg op te gaan. Want waarom zou je eigenlijk nog reizen om te overleggen als je daar ook de techniek voor kunt inzetten?

Op afstand vergaderen

Met de huidige technieken en apparatuur voor videoconferencing is het tegenwoordig een fluitje van een cent om op afstand met elkaar te vergaderen. Beeld en geluid zijn inmiddels zo goed weer te geven, dat de deelnemers het op afstand overleggen ervaren alsof ze live met elkaar in één ruimte zitten. Het implementeren van videoconferencing scheelt u niet alleen heel veel onnodige reistijd, maar spaart ook het milieu.

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan het oplossen van de milieucrises en de discussie over 100 km of 130 km per uur vermijden? En bent u benieuwd naar de mogelijkheden die dB audiovisueel kan bieden? Neem dan contact met ons op.

dB audiovisueel helpt u (én het milieu) graag!