Phase: een audiovisuele totaaloplossing voor de uitvaartbranche

 

Omdat beeld en geluid perfect moeten zijn, zonder gedoe rondom techniek

Dat beeld en geluid tijdens een uitvaartdienst perfect moeten zijn, staat als een paal boven water. Maar ook de techniek eromheen moet gewoon werken, zonder allerlei ingewikkeld gedoe. Daarom ontwikkelden wij Phase, een audiovisuele totaaloplossing specifiek voor crematoria en uitvaartcentra. Techniek dient de mens – het is niet voor niets het motto van dB audiovisueel.

Als je Phase in één woord zou moeten omschrijven, dan komt de term ‘ontzorgen’ het eerst bovendrijven. Gosse Annema, accountmanager bij dB audiovisueel: ‘Een uitvaartleider kan met Phase een dienst tot in de puntjes voorbereiden. Met dit systeem hoeft hij of zij niets meer aan het toeval over te laten!’

Muziek vooraf klaarzetten

“Met behulp van de editor in Phase kunnen de muziekstukken voor de dienst van tevoren worden klaargezet”, vertelt Gosse. “Tijdens de dienst kan de muziek via een bedieningspaneel in de aula gestart worden. Als het stuk is afgelopen, stopt de muziek automatisch. Het volgende nummer begint pas wanneer er weer op de startknop wordt gedrukt.”

Beeldopnames en presentaties

Tijdens de dienst kan Phase ook beeldopnames maken, die de familie na afloop op usb-stick of dvd mee naar huis kan nemen. ‘Vaak zijn er twee camera’s,’ vertelt Gosse. ‘Eén voor het overzicht van de zaal en één camera die de sprekers van dichtbij filmt. Zodra iemand achter de katheder plaatsneemt, schakelt het systeem automatisch over naar de camera van de spreker.’ Ook presentaties, zoals een fotoreportage van de overledene, zijn met Phase een fluitje van een cent. En het mooie is dat zo’n reportage 1 op 1 wordt meegenomen in de opname.

Uitbreidingen Phase AV-systeem

“Regelmatig vinden er uitbreidingen plaats aan het systeem”, vervolgt Gosse. “Zo groeit Phase mee met de wensen in de markt. Er is tegenwoordig steeds meer vraag naar beelden in HD-kwaliteit. Daar spelen we dan uiteraard op in.”

Online muziekboek

Een andere noviteit is het online muziekboek. Hierin kunnen de gewenste muziekstukken voor de dienst worden geselecteerd, waarna deze automatisch in het systeem worden geïmporteerd. Zo kan de familie de muziek al van tevoren op afstand klaarzetten. Gosse: “Bij een aantal van onze klanten draait deze versie nu en de komende tijd gaan we dit verder uitrollen.”

Streaming

Ook streaming is tegenwoordig mogelijk, zodat mensen die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn, toch live via internet kunnen meekijken. “Hiervoor werken wij samen met Company Webcast,” vertelt Gosse. “Een partij die heel veel ervaring heeft met streaming en alle bijkomende veiligheidseisen zoals inlogcodes en back-ups.”

Maatwerk

“Omdat Phase ons eigen product is, zijn dit soort nieuwigheden relatief eenvoudig te maken,” zegt Gosse. Ook maatwerkoplossingen zijn daarom makkelijk te realiseren. “Crematoria en begraafplaatsen met specifieke wensen kunnen die dus altijd kenbaar maken bij ons. Wij denken graag mee over de beste oplossing.”

Van a tot z

Behalve het systeem zelf kan dB audiovisueel ook alle randapparatuur leveren en installeren, van projectiescherm tot geluidsboxen. “Opdrachtgevers kunnen de complete inrichting van a tot z aan ons overlaten,” stelt Gosse.

Phase zelf ervaren?

Dat kan! Zowel een demonstratie bij u op locatie als bij ons in de showroom is mogelijk. Wij laten u graag ervaren hoe het systeem werkt.