Provincie Drenthe ‘mooi op weg’ met professionele Tv-studio

Enkele maanden geleden mocht dB audiovisueel in het provinciehuis in Assen een complete AV-studio inrichten. De professionele apparatuur zou in het Media Park in Hilversum niet misstaan. Ook de kwaliteit van de gemiddelde uitzending op het eigen Youtubekanaal en de website doet niet onder voor een regionale Tv-zender. Projectleider Harold de Haan, in het dagelijks leven Senior Content Specialist van de provincie, licht het project toe.

Talkshows

“Door corona, het thuiswerkadvies en het wegvallen van fysieke evenementen groeide de behoefte om op een andere manier contact te houden met bijvoorbeeld partners als mede-overheden en burgers, maar ook met eigen medewerkers. Bijvoorbeeld door talkshows en andere online bijeenkomsten. Met de studio kunnen we dat op een kwalitatief goede manier tot stand brengen, wat men ook van een overheid mag verwachten.” Aan die verwachting is ruimschoots voldaan met hoogwaardige apparatuur zoals de 4 op afstand bedienbare Canon camera’s, een cue control systeem, een imposante videowall als decor en een regiekamer met meerdere beeldschermen die aparte previews van de camera’s kunnen tonen.

Eigen regisseur

Harold: “Dankzij vMix-software kan onze eigen, interne regisseur op elk moment een ander camerastandpunt kiezen en het geluid beheren. Met Teams en StarLeaf kunnen bovendien deelnemers op afstand aan het gesprek deelnemen. Die gesprekken of talkshows kunnen zowel live als opgenomen worden gestreamd. Uiteraard kunnen we de benodigde apparatuur en diensten ook inhuren, maar daarmee ben je uiteindelijk veel duurder uit en ben je bovendien veel minder flexibel. We volgen een beetje het voorbeeld van de provincie Zeeland en de Veiligheidsregio Drenthe die al iets langer een eigen studio hebben. We hebben hen gevraagd naar hun ervaringen en hebben die in onze aanpak meegenomen.”

Veel complimenten

Omdat dB audiovisueel eerder al in de Statenzaal naar volle tevredenheid een systeem voor videovergaderen had geïmplementeerd, schakelde Drenthe dB audiovisueel ook in voor de studio. “Ze zijn erg toegankelijk, reageren snel en hebben vooral een bak aan kennis. Zowel van alle hardware en software als van alle bijkomende processen. We hebben al veel complimenten gekregen voor onze uitzendingen, niet in de laatste plaats voor de digitale kerstshow en onze twaalfdelige serie ‘Drenthe mooi op weg’. De provincie Groningen volgt ons met grote interesse, dus wie weet hebben zij binnenkort ook wel een eigen studio.”

Rijkere feedback

“De studio wordt bijna dagelijks gebruikt en uitzendingen trekken intern al snel vijf- tot zeshonderd kijkers. Minstens zo belangrijk vinden we de digitale inloopbijeenkomsten die nu gemiddeld door meer dan vijftig mensen worden bezocht. Dat waren er voorheen minder dan de helft. Omdat er nu meer mensen komen, krijgen we dus ook feedback vanuit meerdere gezichtspunten en dat is heel waardevol.”

Bel 050-5257 777 of mail naar info@dbaudiovisueel.nl voor meer informatie of een demonstratie.

Andere projecten