Waarom de AVG het einde betekent van de papieren bezoekerslijst

Het zal niemand ontgaan zijn dat eind mei de nieuwe privacywetgeving is ingegaan. De mailtjes over de AVG vlogen je de laatste weken bijna letterlijk om de oren. Vrijwel iedereen is inmiddels wel op de hoogte van de belangrijkste (nieuwe) eisen waar organisaties aan moeten voldoen, zoals een privacyverklaring en een overzicht van de persoonsgegevens die zij verwerken. Toch is er ook iets belangrijks wat in al die communicatie over de AVG vrijwel nauwelijks is aangekaart en waar veel mensen nog niet van op de hoogte zijn:

Het einde van de papieren bezoekerslijst

Veel mensen weten niet dat een papieren bezoekersregister bij de ontvangstbalie tegenwoordig niet meer is toegestaan. Volgens de nieuwe AVG-wet mogen persoonsgegevens van bezoekers namelijk niet meer publiekelijk inzichtelijk zijn. Dat betekent dus dat u uw papieren bezoekerslijst moet vervangen door een alternatief dat wél AVG-proof is.

De oplossing

Gelukkig bestaat hiervoor een slimme oplossing: een digitale bezoekersregistratietool. Via deze tool kunnen uw gasten zich eenvoudig registreren, zonder dat ze inzage hebben in de gehele bezoekerslijst. Bovendien biedt de tool tal van andere handige mogelijkheden. We zetten de belangrijkste voordelen voor u op ’n rij:

  • De tool voldoet volledig aan de nieuwe AVG-wetgeving;
  • Het apparaat ontlast uw baliemedewerker, want bezoekers kunnen zichzelf eenvoudig inschrijven (ook prettig wanneer u niet beschikt over een baliemedewerker);
  • In geval van calamiteiten kunt u snel een actuele BHV-lijst overleggen;
  • Indien noodzakelijk kunt u de betrokken personen een push-bericht of SMS sturen (dit kan zelfs volautomatisch);
  • Is uw organisatie gehuisvest in een bedrijfsverzamelgebouw, dan is via de tool zelfs een digitale route beschikbaar zodat uw bezoeker precies kan zien waar hij moet zijn;
  • De registratietool is verkrijgbaar via dB audiovisueel. Bel ons en we vertellen u er graag meer over.


Benieuwd naar de vele andere mogelijkheden?

Download de brochure dan HIER (in PDF, Engels). Of vraag een demo aan bij u op locatie.