Online raadsvergaderingen & digitale video vergaderoplossing

Online Raad- en Statenvergaderingen houden is realiteit in de huidige crisistijd. Dit vergt echter de juiste creativiteit, inspanning en oplossing.
Zonder de noodzaak om als grote groep bijeen te komen kan het openbaar bestuur met behulp van een digitale video vergaderoplossing blijven functioneren. Dit echter alleen door gebruik van de juiste oplossing.Ook is er in wetgeving tijdelijk wat veranderd om dit toe te staan. De tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming is gister aangenomen en zal naar verwachting 8 of 9 april in werking treden. Hier is informatie over te vinden.

Veel video-oplossingen lijken geschikt echter meerdere hebben nadelen welke pas achteraf ervaren worden. zoals te weinig structuur in de Raad- of Statenvergadering of geen grip op sprekers die in beeld moeten komen. Of de lay-out is niet afdoende. De vereniging van griffiers schrijft hierover op hun website.

Om deze problemen het hoofd te kunnen bieden hebben wij nu een video oplossing voor u klaar staan met een “Spotlight” functie.
Hiermee kan de voorzitter/moderator bepalen wie, wanneer en hoe lang in beeld komt! Dit terwijl de andere deelnemers en eventuele toehoorders de vergadering meekijken en beluisteren.
Deelnemers kunnen anderzijds eenvoudig aangeven aan de voorzitter dat ze willen spreken.

Dit proces kan via uw gebruikelijke platform en stream provider worden getoond en gearchiveerd.
Ook binnen enkele dagen starten met live Raad- en Statenvergaderingen met deelnemers op afstand en behoefte aan goed advies vooraf?


Bel 050-5257777 of mail voor meer informatie of een live demonstratie.

Tips voor video conference (PDF bestand)

Facebook
Twitter
LinkedIn