Samsung FL!P: een revolutionaire flipover

FL!P Presentatie

Kortgeleden introduceerde Samsung de Samsung FL!P, een digitale en interactieve flipover. Bij dB audiovisueel waren we direct enthousiast. Deze tool zit namelijk vol slimmigheden en is ook nog eens enorm gebruiksvriendelijk. ‘Als je dit eenmaal hebt gezien, wil je niets anders meer.’

Onlangs waren wij aanwezig op de ISE, de grootste technische vakbeurs van Europa die jaarlijks in Amsterdam wordt gehouden. Daar introduceerde Samsung de Samsung FL!P, een digitale en interactieve flipover. Zowel door de aanwezige pers als door de bezoekers van de beurs werd de FL!P met veel lof ontvangen. Ook bij dB audiovisueel waren we direct enthousiast. Met deze tool wordt efficiënter en productiever samenwerken namelijk écht een fluitje van een cent.

Interactief samenwerken

De laatste jaren zijn er verschillende tools op de markt gekomen waarmee kleine teams interactief kunnen samenwerken. Vaak zijn dit echter producten met zoveel mogelijkheden (en soms ook nog eens met behoorlijk complexe software) dat veel gebruikers al snel door de bomen het bos niet meer zien. En dat is natuurlijk erg jammer.

De gebruiker als uitgangspunt

Maar de Samsung FL!P is écht anders, zegt Ben de Jonge van dB audiovisueel, die het product inmiddels uitgebreid getest heeft. ‘Deze digitale flipover bevat namelijk alleen functies die gebruikers écht verder helpen. Bij de ontwikkeling heeft Samsung de gebruiker als uitgangspunt genomen en dat is heel duidelijk merkbaar. De tool werkt ontzettend eenvoudig en is heel intuïtief. Als je dit eenmaal hebt gezien, wil je niets anders meer.’

Horizontaal of verticaal, alles kan

Zo wordt het scherm van de FL!P automatisch geactiveerd via sensorherkenning of zodra de meegeleverde digitale pen uit de houder wordt gepakt. Daarnaast is het ook mogelijk met ieder ander gewenst schrijfgereedschap op de flipover te schrijven. Bovendien kan de flipover met één beweging horizontaal of verticaal worden gedraaid. Zo kun je de beschikbare schrijfruimte heel eenvoudig maximaliseren.

Samsung FL!P

Content delen

Ook handig: gebruikers kunnen content van hun persoonlijke devices op de FL!P weergeven. Of het nu gaat om grafieken, afbeeldingen of andere bestanden: alles wat op een smartphone, tablet of laptop staat, kan rechtstreeks via de FL!P worden gedeeld en bewerkt. En daarbij maakt het niet uit om hoeveel informatie het gaat, want het aantal pagina’s van de FL!P is oneindig.

Veiligheid voorop

Uiteraard staat veiligheid bij Samsung hoog in het vaandel. Indien gewenst kunnen alle bestanden worden beveiligd met een wachtwoord. Gebruikers hoeven niet bang meer te zijn dat gevoelige informatie ergens hard copy blijft rondslingeren. Aantekeningen kunnen digitaal worden opgeslagen in een centrale database, compleet met handige zoek- en navigatiefunctie.

Met eigen ogen zien?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Samsung FL!P? Neem dan snel contact met ons op voor een demonstratie bij ons of bij u op locatie. Wij laten u graag alle mogelijkheden zien!